uitvaartmuziek, pianomuziek op uitvaart of begrafenis

Waarom live uitvaartmuziek zo belangrijk is

Het is al sinds eeuwen gebruikelijk om muziek te spelen tijdens een uitvaart. Vanaf de vroege Renaissance werd het steeds gangbaarder om een speciaal lied te componeren voor de overledene. Ook de verschillende koningshuizen namen deze traditie over.

Lees verder »
Bladmuziek voor piano met een roos erop

Bladmuziek piano

Bladmuziek is de geschreven taal van muziek, een waardevolle bron voor pianisten om hun muzikale reis op de piano te begeleiden. Het is een verzameling van noten, symbolen en aanwijzingen die de compositie en interpretatie van een muziekstuk vastlegt. Of je nu een beginnende pianist bent die de basis wil leren of een ervaren speler die nieuwe uitdagingen zoekt, het begrijpen en kunnen lezen van bladmuziek opent een wereld vol mogelijkheden.

Lees verder »
Piano leren spelen veelgemaakte fouten

Piano leren spelen – de top 5 fouten

Als het gaat om het leren van piano, is het maken van beginnerfouten onvermijdelijk en zelfs noodzakelijk. Of je nu net begint met het bespelen van de toetsen of al een tijdje aan het oefenen bent, fouten maken hoort erbij en is een essentieel onderdeel van het leerproces. In feite kunnen beginnersfouten waardevolle lessen bieden en je helpen groeien als pianist.

Lees verder »