Biografie

Pianist Thomas Alexander – Biografie

Het begin

De in Amsterdam geboren Thomas Alexander begint op 11-jarige leeftijd met pianospelen.

Hij raakt als kind geobsedeerd door de piano wanneer hij in een van de kindertehuizen, waarin hij enkele jaren van zijn jeugd doorbracht, dit instrument tegen het lijf loopt. Al snel blijken tonen en klanken een magische aantrekkingskracht op hem uit te oefenen. Hij houdt er van om op de piano te experimenteren en bekende melodieën bij elkaar te zoeken.

Biografie Thomas Alexander, Thomas en wibi

Een oude foto – Thomas krijgt een masterclass van Wibi Soerjadi tijdens een live uitzending van Paul de Leeuw (Laat de Leeuw)

Even later verschijnt Thomas zijn vader weer in beeld en komt er een einde aan zijn jarenlange tocht door pleeggezinnen en kindertehuizen.

Ook nu blijft het aangeboren talent van Thomas om de piano te bespelen niet onopgemerkt. Er volgen pianolessen en al snel wordt hem voorgesteld om op 14-jarige leeftijd auditie te doen voor de vooropleiding van de Sweelick Academie, het conservatorium van Amsterdam.

Opleiding en ontwikkeling

Onder begeleiding van enkele van ’s werelds beste muziekdocenten, waaronder  Marcel Baudet en Mila Baslawskaya, ontwikkelt Thomas zijn klassieke pianospel tot ongekende hoogte. Zijn improvisatie talent blijkt uitzonderlijk zeldzaam . Dit leidt vervolgens weer tot masterclasses van iconen als Karlheinz  Kammerling en Marie Francoise Bucquet.

Het duurt niet lang voordat Thomas verschillende prijzen en wedstrijden wint. Niet de minste daarvan het prestigieuze ‘Prinses Christina Concours’ voor jonge talenten.

Op 17-jarige leeftijd maakt hij, samen met Wibi Soerjadi, zijn TV debuut bij ‘Laat De Leeuw’. Een tv-show van Paul de Leeuw uitgezonden door de VARA.

In het radio programma ‘De Spiegelzaal’ van Hans van den Boom is Thomas live te beluisteren rechtstreeks vanuit het Amsterdams Concertgebouw. Tevens wint hij het ‘Bilderberg Improvisatie Concours’ met als voornaamste jurylid de Nederlandse pianist Louis van Dijk.

Carrière in Amerika

Hij treedt overal ter wereld op: Frankrijk, België, Engeland, Italië, Duitsland, Zwitserland, Zuid-Afrika, Amerika (waar hij vervolgens 10 jaar woont), en Canada (waar hij 5 jaar verblijft).

Waar ter wereld hij ook speelt; in alle gevallen creëert hij vol overgave en snelheid de juiste magische sfeer wanneer hij zijn onwezenlijk omvangrijke repertoire ten gehore brengt. Overal krijgt hij het voor elkaar zijn publiek te biologeren en te fascineren….zelfs te laten duizelen!

De som van deze wereldwijde muzikale ervaring is iedere keer weer hoorbaar. Of het nou tijdens een live optreden is , of op een van zijn 4 studio albums.

Thomas beheerst een prachtige klassieke en unieke pianotechniek.

Daarnaast vormt hij een nieuwe muzikale toekomst voor improvisatietechniek die de oude meesters zoals Bach en Beethoven ook volledig eigen was.

Toegankelijke klassieke en hedendaagse stukken, die niet alleen zijn onbegrensde technische vaardigheden weergeven, maar ook een veelzijdig repertoire omvat.

Van Bach tot Bacharach, Mozart tot Motown, Beethoven, Liszt ,Gershwin, Monti, Rachmaninoff. Zelfs de Beatles en de meest huidige populaire nummers in alle genres.

Terugkeer naar Nederland

In 2016 keerde Thomas terug naar Nederland waar hij sindsdien weer hard werkt om in zijn thuisland weer terug ‘in the picture’ te komen. Zo gaf hij landelijk weer vele openbare concerten, maar is hij ook voor privé-aangelegenheden te boeken.

Vraag Thomas Alexander wat de toekomst biedt en hij zal je zeggen dat hij net begonnen is.

Dát is pas indrukwekkend!

Lees de wiki-bio hier

Wat krijgt u wanneer u Thomas inhuurt als pianist?

Thomas over zijn werk als pianist

“Muziek speelt vanaf zeer jongs af aan al een grote rol in mijn leven. Nog steeds, al die jaren later, prijs ik mezelf elke keer weer gelukkig dat ik mijn talent met andere mensen mag delen en hun met mijn muziek blij kan maken of ontroeren”
Pianist Thomas Alexander, Pianist boeken, pianist gezocht
Thomas Alexander