Pianist Huwelijk/ Bruiloft

Pianist boeken voor uw huwelijk of bruiloft?

Allereerst, van harte gefeliciteerd met uw aankomend huwelijk!
Een huwelijk is een van de mooiste dingen van het leven. Want het lijkt een mooi sprookje maar het is de werkelijkheid. U en Uw partner spelen op die dag de hoofdrol.
Zo is het een dag waarop bovendien álles perfect hoort te zijn.
Van decoratie, tot hapjes, het diner… en natuurlijk de muziek.
Daarom wilt u niéts aan het toeval overlaten…
Laat dus op uw huwelijk de pianomuziek over aan bruiloft pianist Thomas Alexander!

Dat ene liedje dat u herinnert aan toen jullie elkaar voor het eerst zagen?

Of…

Dat liedje waarop je lekker even uit je dak kunt gaan? Het nummer voor uw eerste dans als gehuwden?
Wat verwacht u van de pianist op uw huwelijk?

Met de vleugel in handen van Thomas Alexander is níets onmogelijk!

Pianist Thomas Alexander, Pianist boeken, Pianist inhuren

Wie is Thomas Alexander? 

Thomas is een van oorsprong klassiek opgeleide pianist.  Al heel snel ontwikkelde hij een voorliefde  voor improvisatie. Hij luistert, tussen de vele klassieke concerten door, met evenveel plezier en enthousiasme talloze bruiloften op.

Met veel charisma en een vriendelijke en persoonlijke houding is hij een populaire en veel gevraagde pianist geworden voor een huwelijk of bruiloft.

Meer over Thomas? Lees het in de biografie.
Thomas op wiki.


Repertoire pianist huwelijk/bruiloft

Het repertoire van Thomas strekt zich uit van romantisch klassiek als Chopin, Liszt, en Rachmaninov, tot vrijwel de gehele discografie van de Beatles, Stones, Queen, Sting, Frank Sinatra, Elton John, Michael Jackson, en de topcharts van vandaag de dag.

Ook het voor een bruiloft of een huwelijksceremonie zeer populaire repertoire zoals muziek van Ludovico Einaudi, Amelie, Canon in D en nog veel meer beheerst deze pianist natuurlijk tot in de puntjes.

Een bruiloft, met name de ceremonie, kent vele momenten die goed door een pianist met een groot en veelzijdig repertoire ondersteund kunnen worden, zoals o.a.:

 • Het arriveren en plaatsnemen van de gasten
 • Aankomst bij het stadhuis of kerk
 • Entrée van de bruid
 • Delen van herinneringen
 • Uitspreken trouwgeloftes
 • Het jawoord/wisselen van de ringen,
 • Tekenen van de oorkonde/trouwakte
 • Afsluiting ceremonie
 • Receptie, de openingsdans etc...
 • Huwelijksdiner
 • Bruiloftsontbijt

Onderstaand worden deze een voor een besproken met natuurlijk enkele tips ivm het inhuren van een bruiloft pianist en waar je op moet letten bij de muziekkeuze. 

Arriveren en plaatsnemen gasten / Aankomst bij trouwlocatie

Natuurlijk start de huwelijksceremonie met de aankomst bij jullie trouwgelegenheid. Jullie dierbaren en gasten zullen al met spanning op jullie zitten te wachten. Live muziek gespeeld door een pianist kan heel goed jullie gasten al entertainen tijdens deze ‘voorfase’ met rustige achtergrondmuziek. Een mix van licht klassiek en jazz is een uitstekende keuze voor dit gedeelte van de ceremonie.


 

Entrée van de bruid

En dan het magische moment…..daar komt de bruid! Alle ogen zijn gericht op de bruid en langzaam loopt ze haar geliefde tegemoet. Stap voor stap komen jullie dichter bij elkaar en menige aanwezige zal al een traantje wegpinken.

Hoe bijzonder is het om dit moment van het huwelijk te laten begeleiden door een pianist met mooie pianomuziek…. Zorg er wel voor dat de gekozen muziek echt bij jullie past, dat dit moment een herinnering wordt om nooit te vergeten. Natuurlijk moet je er even op letten dat je op de muziek die je uitkiest ook op het juiste tempo naar voren kunt lopen. Niet te snel en niet te langzaam van ritme dus.

Probeer het thuis even uit! 

* Suggestie repertoire:

Standaard traditionele nummers als ‘The Wedding March’ en ‘Here comes the bride’ , of persoonlijk door het bruidspaar gekozen eigen nummers in overleg met Thomas.

 

Delen van herinneringen

Jullie liefdesverhaal…altijd leuk om te delen. Verteld door jullie zelf of door de trouwambtenaar. Hoe hebben jullie elkaar ontmoet…? Welke grappige en/of mooie momenten hebben je gedeeld…? Hoe ging het aanzoek…?

En natuurlijk hoort hier ook jullie favoriete liedje of muziekstuk bij. Je weet wel…zo eentje waarvan alle herinneringen weer naar boven komen. Als Thomas dit niet al kent studeert hij dit graag voor jullie in! 

Uitspreken trouwgeloftes

Een heel mooi, persoonlijk en emotioneel moment is de trouwgeloftes uitspreken voor elkaar en voor jullie dierbaren en vrienden. Schrijf ze wel even op voorhand neer…tijdens zo’n overweldigend moment kan het wel eens zijn dat je een stukje tekst vergeet.

Het is misschien leuk om bij die geloftes een bijzondere handeling of ritueel te voegen zoals bijv. een kaars aansteken of jullie handen door de ceremoniemeester laten samenbinden met een lint of koord. 

De symboliek van handfasting is dat de band tussen het bruidspaar onbreekbaar is. Het koppel bindt zich letterlijk aan elkaar met de belofte elkaar nooit meer los te laten. Een mooi moment om prachtige pianoklanken te laten weerklinken. Live muziek maakt deze momenten intenser en de herinnering blijvender.

Je kunt ook kiezen voor een bijzonder alternatief…spreek je trouwgeloftes uit in een mooi gedicht dat je opleest onder begeleiding van het pianospel van Thomas. Moeilijk? Thomas kan jullie hierin begeleiden en adviseren. 

Het jawoord/wisselen van de ringen

Na vele lieve woorden is dan eindelijk het moment daar: het ja-woord wordt gegeven. Jullie wordt gevraagd te gaan staan en antwoord te geven op de officiële vraag van de trouwambtenaar.

En dan… nog even wachten met de kus, want de ringen worden gebracht. Vaak door iemand die jullie naast staat, maar je lieve hond kan natuurlijk ook.

Zodra de ringen om elkaars ringvinger zijn geschoven is het dan eindelijk tijd om elkaar te kussen! Of hier muziek bij gespeeld wordt of niet is erg persoonlijk. Doorgaans volgt hierna het tekenen van de akte wat eigenlijk wat meer ruimte voor muziek toelaat.

Maar alles is natuurlijk mogelijk. Het is jullie huwelijk! 

Ondertekenen trouwakte/oorkonde

Volgend op het jawoord wordt natuurlijk de trouwakte ondertekend. Dit moment kan best even duren en er valt dus een soort van stilte. Een perfect moment om een nummer te kiezen dat heel betekenisvol voor jullie is.

Thomas zal dan tijdens het spelen in de gaten houden hoe lang het ondertekenen duurt en zijn muziek zal klinken zolang dit nodig is. Hét grote voordeel van een pianist op een huwelijk – je loopt dus niet het risico dat het MP3-tje al afgelopen is terwijl de laatste getuige nog moet tekenen. Mooi toch! 

Afsluiting huwelijksceremonie

Het einde van de huwelijksceremonie is aangebroken. Jullie gaan een feestelijke en onvergetelijke dag tegemoet.

Het is leuk om de ceremonie met een vrolijk nummer af te sluiten. Verlaat als kersvers echtpaar jullie trouwgelegenheid op de vrolijke tonen van de muziek om later gevolgd te worden door jullie gasten. Ook hier zal de muziek doorgaan totdat alle aanwezigen de locatie hebben verlaten.

Een vrolijk, up-tempo nummer is natuurlijk geen must. Doe en kies vooral datgene waar jullie jezelf het beste bij voelen. 

De receptie / Openingsdans

Na afsluiting van de ceremonie volgt vrijwel altijd de receptie. Tijdens de bruiloft receptie speelt de pianist prettige en easy listening / upbeat muziek terwijl jullie alle felicitaties en kado’s in ontvangst nemen!

Ook voor dit gedeelte van het huwelijk kan pianist Thomas Alexander zijn stijl en muziekkeuze aanpassen naar jullie smaak. Zo zult u bijvoorbeeld vaker meer muziek van een bepaald genre willen horen, of een bepaalde tijdsspanne of band.

* Suggestie repertoire:

 • Beatles
 • Queen
 • Sting
 • Frank Sinatra
 • 80s&90s
 • Ter plekke aan de pianist gegeven verzoeken

Vaak wordt er op een huwelijk in de avond gekozen voor een band of DJ, maar ook een pianist kan dit voor zijn rekening nemen.
Een sleutelmoment in de avond is absoluut de openingsdans. Dit is natuurlijk 100% persoonlijk en wordt door het bruidspaar zelf aangegeven.

Het Huwelijksdiner

Tijdens het huwelijksdiner is de inzet van een goede pianist een prima en stijlvolle keuze. Voor het diner is het aan te raden de pianist muziek te laten spelen met een relatief zacht volume, zodat de gasten goed met elkaar kunnen communiceren.

Ondanks een laag volume kan de pianist tijdens het huwelijksdiner tóch zorgen voor een mooie opbouw, van rustig klassiek naar mooie popballads als het einde van het diner nadert. Ook is dit een goede gelegenheid voor de gasten om de pianist hun verzoekjes te laten spelen.

Thomas komt ook aan hún wensen graag tegemoet!

Bruiloftsontbijt

Wanneer een bruiloft of huwelijk wordt gehouden op een landgoed of chique hotel zal er vaak nog een tweede dag zijn, zodat het bruidspaar samen met hun gasten tot diep in de nacht gezellig kan vieren en feesten.

Het begin van de volgende dag is dan natuurlijk het ontbijt en ook dit is een zeer goede gelegenheid voor een pianist. Het is dan natuurlijk nog erg vroeg en de passende muziekkeuze is dan ook vrijwel uitsluitend (licht)klassiek.

* Suggestie repertoire:

 • Clair de lune – Debussy
 • Morning mood – Grieg
 • Goldberg aria – Bach
 • Moonlight Sonate – Beethoven
 • Comptine d’un autre éte – Yann tiersen
 • Liebestraum – Liszt
 • Amélie

Samenvattend / Waar moet je op letten? 

Sommige muziek klinkt heel mooi maar is eigenlijk ongeschikt om te spelen tijdens een huwelijksceremonie. Daarom zijn er een aantal dingen waar je goed op moet letten. Luister bijvoorbeeld altijd eerst goed naar de tekst van een nummer. Sommige nummers klinken heel romantisch en emotioneel, maar gaan eigenlijk over iemand die zijn geliefde verlaat.

Zo zijn er bijvoorbeeld door de jaren heen heel veel mensen getrouwd met érgens tijdens de ceremonie het liedje ‘Every Breath You Take’. Niet veel hiervan zullen geweten hebben dat dit nummer eigenlijk over stalking gaat!

Natuurlijk is pianomuziek zonder zang/tekst, maar toch…..mocht je het nummer later terug horen op de radio moet het wel de juiste emotie en herinnering ophalen. 

Meestal zijn 4 a 5 liedjes tijdens de ceremonie meer dan genoeg, anders wordt de ceremonie misschien al snel te lang. Mocht je wel meer liedjes willen is het misschien een tip om korte stukjes te laten horen hiervan. Thomas maakt er gegarandeerd iets moois van. 

Is het kiezen van de juiste nummers erg moeilijk? Thomas zal jullie hierin prima adviseren en veel suggesties kunnen doen. Aarzel niet om uw wensen voor de bruiloft zo goed en gedetailleerd mogelijk aan de pianist door te geven!

Extra mogelijkheden repertoire

Compositie op maat – Uw geliefde en gasten verrassen met een eigen origineel werk? Thomas kan een speciaal voor u geschreven nummer componeren.

Speciale verzoeknummers – Ook bijzondere verzoeknummers die Thomas wellicht niet kent kunnen zonder probleem aangevraagd en ingestudeerd worden.

pianist bruiloft Huur instrument

Staat er op uw trouwlocatie geen piano of vleugel?
Vraag het ons!

Inmiddels werkt A Touch of Ivory door het hele land met vaste partners in de muziekverhuurindustrie.
Vandaar dat wij door dit samenwerkingsverband in staat zijn u een piano of een vleugel te leveren die (ver) onder de standaard tarieven in de business liggen.


Pianist huwelijk/bruiloft kosten

Wij garanderen de scherpste en meest competitieve prijzen in de business.
Het is echter onmogelijk op de site richtprijzen te vermelden, omdat er te veel variabelen zijn die de gage beïnvloeden.
Daarom spreekt A Touch of Ivory pas na onderling contact en rekening houdend met uw wensen, een reële prijs af,
waarna de boeking separaat wordt bevestigd.

Pianist bruiloft, pianist huwelijk

Kleding pianist huwelijk/bruiloft

Een pianist op uw huwelijk hoort natuurlijk stijlvol en representatief voor de dag te komen
De standaard kleding van Thomas is dan ook een zwart maatpak en nette schoenen, maar mocht u andere kledingwensen hebben, of er is een dresscode, dan is dat geen probleem; Thomas komt gekleed zoals u dat wil!

Ervaringen/beoordelingen

Al jaren lang heeft Thomas ook als ‘pianist huwelijk’ met zijn muziek en persoonlijkheid mogen bijdragen aan het geluk, plezier en succes van een bruiloft.

In de loop der tijd heeft hij dan ook vele leuke reacties en positieve feedback gekregen.
Hieronder een recente greep uit de reviews m.b.t. bruiloften:

Prachtig gespeeld!

“Thomas heeft prachtig gespeeld op onze bruiloft. Ik, als bruid zijnde, wilde graag een nummer zingen voor de bruidegom. Thomas was heel flexibel in het oefenen hiervan, wat erg prettig was. Thomas heeft een hele vriendelijke, enthousiaste, open houding. We hebben de samenwerking als heel positief ervaren en we zouden hem zeker nog een keer boeken voor bijzondere gelegenheden!”

Annemarie & Allard Reisiger / Groningen


Top kerel en super sympathiek!

“Nuvole Bianchi van Einaudi heeft een speciale betekenis voor ons. Daarom was dit ook het nummer van onze bruiloft. Wij hebben Thomas Alexander geboekt als pianist en het is hem gelukt om dit nummer prachtig neer te zetten tijdens het moment van onze bruiloft! Tijdens de rest van de dag hebben we genoten van zijn muzikale kunsten. Hiernaast is Thomas ook een top kerel en super sympathiek! Zelfs een jaar later ook geboekt voor een business gala!”

Brigitte & Micha Van der Pols / Rotterdam


Speelde met verve!

– ” Thomas heeft de pianomuziek voor en tijdens onze huwelijksceremonie verzorgd. Hij deed dit met verve, ontzettend mooi gespeeld, met hierbij perfecte timing van de verzoeknummers zoals afgesproken. Voorafgaand aan de grote dag goed de tijd genomen ter kennismaking en het doornemen van de wensen. Onze dank is groot! ” 

Jorden & Sharissa Paauwe / Den Haag


Creëerde een hele mooie sfeer!

“Pianist Thomas Alexander heeft tijdens het diner op onze bruiloft gespeeld. Hij kan fantastisch spelen en weet een leuke diversiteit aan te brengen in de muziek. Tevens staat hij open voor verzoeknummers en houd hij in de gaten of zijn muziek goed aansluit bij het publiek. Het volume was perfect en het creëerde een hele mooie sfeer. Thomas Alexander zelf vonden wij een sympathieke man met een verzorgd voorkomen. Wij zouden hem zeker weten aanraden!”

Stephanie & Danny Van Der Hulst / Huizen


Meer beoordelingen lezen? Klik voor meer geplaatste reacties door naar het gastenboek. 


Thomas over zijn werk als bruiloft pianist


“Waar dan ook de muziek te mogen verzorgen is natuurlijk altijd fantastisch. Maar als pianist mogen spelen op een bruiloft  of huwelijk blijft toch altijd heel erg speciaal voor mij. Het is altijd weer een eer om gevraagd te worden deel uit te maken van voor veel mensen een van de belangrijkste dagen uit hun leven.

En altijd weer geniet ik intens van de warme sfeer en de liefde tussen bruid en bruidegom die vaak zo voelbaar aanwezig is.

Lachende Thomas

Wat krijgt u wanneer u Thomas als pianist inhuurt voor uw  huwelijk / bruiloft?

✅ Een toegewijde en ervaren professionele muzikant
✅ Een  oriëntatie-gesprek waarin u uw voorkeuren kenbaar maakt. (Repertoire, volume, etc.)
✅ Een pianist die perfect kan aanvoelen wat er op welk moment gespeeld kan worden.
✅ Een man die 110% geeft om uw speciale dag zo mogelijk nóg specialer te maken.
✅ Zéér klantvriendelijke tarieven.
✅ Beschikbaarheid door heel Nederland en België, 7 dagen per week.
✅ Indien geen vleugel of piano aanwezig is, kan Thomas zijn eigen prachtige instrument meenemen.


Pianist bruiloft boeken?
Ontdek de vele mogelijkheden die Thomas u te bieden heeft!

Vraag vrijblijvend de offerte aan (Links in het navigatie menu)

Belt of mailt u liever?
Neem dan contact op via onderstaande info:

06-2608 7099 
info@thomasalexanderpiano.com


* Andere mensen bekeken ook:

Pianist Klassiek concert
Pianist Huiskamerconcert
Pianist Uitvaart/Begrafenis

Pianist Evenement/Feest/Receptie