Google adwords en meer

Google Adwords en meer

Ik mag terugkijken op een goede week. De site maakt een goede groei door dankzij het nog beter optimaliseren van de bestaande pagina’s, en het toevoegen van pagina’s met een focus op specifieke trefwoorden (zoals bijv. ‘Pianist bruiloft‘). Ook zijn we voor het eerst begonnen met betaalde advertenties via google adwords.
De resultaten?

Na een campagne van tien dagen staan we op 3 boekingen van nieuwe klanten, allemaal via het internet.

Veel te lang ben ik die stereotiepe pianist geweest…

U kent het wel…

Tien uur per dag oefenen op z’n zolderkamertje… Briljant in wat-ie doet, maar armoede troef…

Google adwords, Pianist huren Amsterdam, pianist klassiek, pianist bruiloft

Begrijpt u me niet verkeerd…

Dit is geen business van 5/6 cijfers per maand.

Je moet dit doen omdat je van muziek houdt…

Omdat je mensen graag mooie momenten wilt geven…

Maar je moet ZICHTBAAR zijn.

Het is aanpassen of verzuipen.

Mond-op-mond reclame blijft natuurlijk het beste, maar het heeft een gering bereik. Wat deze luttele tien daagjes me al hebben geleerd is dat het internet vol met mogelijkheden (voor mijn business) ligt. Benieuwd kijk ik ook uit naar de toekomst voor wat betreft deze manier van adverteren d.m.v. Google adwords. In ieder geval ben ik zeer tevreden over de tot nu toe bereikte mijlpalen.

 

Muziek

 

Natuurlijk heb ik qua muziek ook niet stil gezeten. Afgelopen vrijdag (23 februari) mocht ik voor de tweede keer komen spelen in de oergezellige Loods 81 in Margraten. En hoewel de piano geen instrument van de bovenste plank is was het compleet uitverkocht en wederom een topsfeertje.

Maar wat me het meeste werk heeft gekost was het voorbereiden van een huiskamerconcert in Amsterdam. Dit was inmiddels al de zesde keer dat ik daar mocht komen spelen, en in al die tijd dat ik daar kom zijn het van klanten echt vrienden geworden. Gewoon een schat van een man die rond de tijd dat ik daar voor het eerst kwam net zijn vrouw verloren had, maar altijd goedlachs en positief is gebleven. In het leven is blijven staan…
Met een geweldige groep vrienden om zich heen en inmiddels weer een lieve nieuwe vriendin is de sfeer daar altijd enorm warm en intiem geweest.

Zo ook weer gisteren.

Maar waarom zoveel werk vraagt u?

Ze houden van klassiek….

Improviseren op populaire liedjes en een pianobar-sfeertje bouwen doe ik altijd met heel veel plezier, maar vergeleken met klassiek is het ‘makkelijk’.

Akkoordjes…. medley hier, medley daar….

Maar klassiek!

ELK nootje telt…

Je kan een speld horen vallen tijdens een rustig stuk klassiek met een ademloos luisterend publiek…

Nou  speel ik, als ik klassiek speel voor mensen die me nog nooit gehoord hebben, en typisch ‘introductie-concert’.

‘Hier is Thomas….’    ‘Dít is zijn stijl….’

Rachmaninoff, Liszt, Gershwin, romantiek van Frederic Chopin….

Maar wanneer je voor de zesde keer terugkomt kun je natuurlijk niet hetzelfde blijven spelen. (Na de 1e keer al niet, trouwens…)

Nieuw materiaal 

Dus elke keer probeer ik aan te komen met iets wat ze nog niet van mij kennen.
Gister, in weer zo’n poging om een totaal andere kant van mezelf te laten zien, heb ik muziek gespeeld van Bach (Italiaans concert) en Schubert (4 impromptus).

Hoewel Bach niet bekend staat om z’n enorm virtuoze stukken is het nou precies zo’n componist waarbij elk nootje enorm belangrijk is. Het is meerstemmige muziek, waarbij de ene hand (lees:stem) niet onderdoet voor de andere.

Daarom BLIJF je er aan schaven.

Natuurlijk vind ik het zelf ook leuk om te doen, en nieuw toegevoegd repertoire kan je ook op andere plekken weer ten gehore brengen, maar als ik al die uren die ik aan dit concert zou moeten door berekenen, zelfs tegen een minimum loon….. (uit Zimbabwe) kom ik nóg makkelijk aan de 4 cijfers….

Ook om bij Schubert de juiste snaar te raken vergt het een soort van éenworden met de muziek… Het soort van eenworden dat je alleen maar bereikt na het heel veel gespeeld te hebben.

Het was voor mij de eerste keer dat ik deze stukken compleet voor publiek speelde en gelukkig waren de reacties weer superlatief.

Traantjes kunnen soms ook mooi zijn:)

 

Muzikale focus voor de nabije toekomst:

 

Vaste stek in Bistro Allo Allo in Maastricht, een Privé feest in Delft, en entertainen tijdens een exclusieve High Tea, maar ik moet ook m’n uren weer gaan maken voor mijn volgende huiskamerconcert in A’dam begin april.  Op verzoek van klant een bijna 100% repertoire van Frederic Chopin….

Wish me luck….!

For now…. tot de volgende blog.

Last but not least : Ik had nog een verrassing beloofd in Blog 1;  aan iedereen die mijn schrijfstijl heeft kunnen verduren tot hier aan toe geef ik met alle liefde een korting van 20% op een boeking voor een mooie muzikale middag of avond!

Hoe?

Bel of email, en refereer simpelweg aan ‘KORTING BLOG 2!

* Geldig tussen 27 Februari en 6 Maart
* Geldig voor 1 boeking
* Graag een datum boeken NÁ 6 Maart? Geen probleem! Boek binnen bovenstaande data en ontvang ALSNÓG de korting!

GREETZ, 

T.

 

                                                               Terug naar blog homepage