Eindelijk! De website in een nieuw jasje!

De website in een nieuw jasje

Onhandige misklik

Alhoewel 2017 lekker aan z’n einde kwam met leuke piano gigs en veel gezelligheid, begon 2018 toch een tikkeltje dramatisch. Met een ongelooflijk ongelukkige misklik had ik in een keer m’n volledige website verwijderd. Tot overmaat van ramp bleek ik ook nog eens zo onhandig geweest te zijn geen back-up te hebben gemaakt en dus kon ik lekker opnieuw beginnen.  Tjsa, blijkbaar ben ik toch nét wat handiger met piano toetsen dan met die van een laptop:) .

De vorige versie had ik ook zelf gemaakt, met behulp van online artikelen over het bouwen van (wordpress) websites, maar erg verdiept erin had ik me niet (Niet dat ik nu WEL een expert ben). Het enige wat ik op dat moment nog min of meer kon was het updaten van mijn agenda, en daar bleef het bij.  Dus brak er een tijd aan van ERG lange avonden, brainstorm-sessies en vergissingen…

Wat waren voor mij nou de voordelen van zo'n heel project helemaal zelf doen?

  • Kennis is macht. Je weet nooit waar of wanneer je daar weer je voordeel mee kan doen.
  • Goedkoper. Als ik al deze uren had moeten uitbesteden (Nou heb ik ze niet geteld) was ik toch al snel op €2500,- terechtgekomen, als het niet meer is. Ach… Toch ook weer leuk meegenomen:)
  • Onafhankelijk. Je hoeft niet voor elk wissewasje je webdesigner te bellen (en betalen dus) om aanpassingen te maken. Ook heb ik het gevoel dat het uiteindelijk resultaat nog meer bij mijn eigen visie aansluit dan wanneer je samenwerkt met een pro. (Ik spreek uit ervaring, met name wat betreft de sites die ik had toen ik in Amerika en Canada woonde).
  • Gewoon LEUK!  Ik spreek hier voor mezelf, maar ik vond deze ervaring zo leuk dat ik het bijna als vrijetijdsbesteding ben gaan zien. Ik zit veel liever achter de computer te werken aan mijn eigen passie, de muziek, dan 3 Netflix films kijken op de bank.

Veel steun en hulp heb ik ook gehad aan mijn vriendin Jolanda. 4 ogen zien toch meer dan twee, het gaat net wat sneller (of in ons geval, net wat minder langzaam) en natuurlijk is het tien keer gezelliger.
Nadeel was wel dat het al met al behoorlijk wat tijd heeft gekost, maar met veel trots kan ik nu gelukkig zeggen: “Eindelijk! De website in een nieuw jasje!”

Blijf de site checken voor updates, acties en aanbiedingen, en till the next blog!

Greetz,

T.

Geef een reactie